The Startup Way – særligt for etablerede virksomheder

Få værktøjer til at udvikle din forretning med mindst mulig spild af tid, penge og energi

Hvordan bruger moderne virksomheder en entreprenant ledelsesstil til at transformere organisationskultur og drive langsigtet vækst? At skabe noget nyt – om det er et produkt, en service eller en kulturændring i en større organisation – har altid været knald eller fald.

Hvis du følger de gamle forskrifter, laver du en plan, pitcher den til investorer eller ledelsen, samler et team, lancerer dit tiltag og sætter alle sejl ind på at ‘sælge’ det. MEN et sted i denne proces vil du sandsynligvis blive slået tilbage til start. Oddsene er nemlig ikke med dig!

Dette kursusforløb bygger på en teoretisk metode, der er udviklet af den succesrige amerikanske entreprenør og forfatter Eric Ries, der startede The Lean Startup movement.

Flopper dine tiltag også?

Ny forskning viser, at 75% af alle nye tiltag flopper. Hvorfor? Fordi tiltaget bygger på en antagelse om en måde at dække et behov hos brugeren eller kunden på. Det er her, Lean Startup kommer ind i billedet. Det er nemlig disse antagelser, du går ud og tester og bliver klogere på gennem hurtige eksperimenter i markedet.

Lean Startup er en metode til at arbejde med innovation og forretningsudvikling, hvor du skaber værdi for kunderne med mindst muligt spild af tid og penge. Lean Startup favoriserer tests fremfor sirlig planlægning og kundefeedback over intuition. Metoden bygger på iterative processer og agil produktudvikling og giver værktøjer til at håndtere de store usikkerhedsmomenter, der er ved at begive sig ud på et nyt marked, lancere et nyt produkt eller henvende sig til nye kundesegmenter.

På dette kursus sætter vi fokus på, hvordan Lean Startup kan styrke din virksomheds arbejdsform og konkurrenceevne. Og det bedste af det hele? Metoden kan bruges i alle typer af virksomheder, hvilket Eric Ries understreger i sin spritnye bog The Startup Way. Kom og lær de enkle, men effektive værktøjer, som du straks kan implementere i din egen virksomhed.

Du lærer at:

  • Blive mere innovativ.
  • Få større succes med dine markedsintroduktioner.
  • Udvælge de bedste ideer med størst markedspotentiale.
  • Gå fra ide til færdigt produkt, koncept eller proces på mindst mulig tid.
  • Eliminere usikkerhed og risici betragteligt.
  • Opbygge relationer undervejs i processen, så du allerede her opnår tilslutning til dit produkt, koncept eller proces.

Praktiske oplysninger

Er du medlem af InnovationSilkeborg koster kurset 2 klip pr. deltager. Læs mere om vores medlemskab og klippekortsordning her.

Underviser

Lone Stubdrup

Lone Stubdrup

Lone er innovationsekspert og har arbejdet med innovation i eksisterende virksomheder og startups i 20 år. Derudover er hun certificeret underviser i Lean Launchpad, som der undervises i på bl.a. Stanford University.

Vil du vide mere?

Kontakt chefkonsulent Laila Mariann Hansen

Mail   Telefon   Web

Kursuselementer

1: The Startup Way – En introduktion
Lær om den grundlæggende tankegang i The Startup Way .

2: The Startup Way – Kend din kunde og bruger
Kom den hurtigste vej til at forstå, hvad din kunde i virkeligheden efterspørger.

3: The Startup Way – Sådan tester du dit koncept
Afprøv koncepter og løsninger så tidligt som muligt. Så rammer du plet, når dit produkt eller service kommer på markedet.

Tilmelding, tid og sted

Efter først-til-mølle princippet. Nærmere dato følger 

Max antal deltagere: 25

Kurset bliver afholdt tre tirsdage i træk fra kl. 17.00-20.00 i byrådssalen på Det gamle Rådhus, Torvet 2A, 8600 Silkeborg.

Kursusdage:
19. marts
26. marts
2. april

Kurset er inkl. forplejning.

Det siger tidligere deltagere

”Lean Startup kurset var meget relevant ift. min arbejdssituation som ansvarlig for udvikling. Det gav stor værdi at deltage, idet jeg kan bruge det jeg lærte direkte i min dagligdag.”
Michael B. Johnsen, Jyske Finans A/S
”Ved at bruge Lean Startup metoden vil beslutningsprocessen ske på et bedre oplyst grundlag og uhensigtsmæssigheder fjernes inden eksekvering.”
Thomas Jørgensen, BoligOne
”Vi har fået rigtig gode værktøjer! De midler, vi fik til at lave en handlingsplan er forholdsvis lette at bearbejde. Jeg vil nu kunne udarbejde en handlingsplan med hjælp fra Lean Startup metoden.”
Ulla Frankø, Silkeborg Sportscenter
2018-08-28T13:28:16+00:00