Offentlige-private udviklingssamarbejder

Hvorfor skal kommuner og virksomheder begynde at samarbejde på nye måder?
Fordi det ganske enkelt giver mening i et højere perspektiv: Offentlige-private udviklingssamarbejder fører ofte til bedre løsninger for slutbrugeren eller kunden. Og når løsningen både skaber forretning for den private virksomhed og hjælper det offentlige til at løse deres opgaver på en smartere måde, ja, så er det en win-win for begge parter!

Psst!… Er du nysgerrig og vil vide mere? Så tag med til vores inspirationsevent den 15. november. 

Så måske sidder du i en virksomhed, hvor I har identificeret et behov hos en målgruppe, der kalder på en innovativ løsning? Det kan for eksempel være et behov for tilpassede strukturer, et behov for nye eller tilpassede teknologier eller nye processer og samarbejdsformer i den offentlige sektor. Vi står klar til at guide dig sikkert gennem processen!

Målet er en fælles succes
Offentlige-private udviklingssamarbejder er kendetegnet ved, at der sker en gensidig udveksling af viden og idéer i mellem de to parter. I sætter i fælleskab en vision for både at nå egne og fælles mål – og I udvikler i fællesskab en ny viden.

Gennem samarbejdet udvikler den private virksomhed forhåbentlig en løsning, der kan sælges til andre offentlige virksomheder og altså skaleres i et større omfang. Omvendt får den offentlige aktør en skræddersyet løsning, der tager højde for nogle helt specifikke behov.

Og det viser sig faktisk, at både kvalitet og effektivitet er højere, når private virksomheder er med i udviklingen af bl.a. nye offentlige serviceydelser og produkter. Private virksomheder giver altså det offentlige succes!

Når man indleder et offentligt-privat udviklingssamarbejde er der dog en række forhold, det er vigtigt at forholde sig til. Der er både nogle juridiske og økonomiske forhold, der kan spænde ben for processen. For hvordan er det nu lige med udbudsreglerne i det offentlige, med samarbejdsaftalerne og alle de andre papirer, der skal udfyldes. Er det ikke bare noget bøvl?

Vi hjælper med bøvlet
Indrømmet. Det kan det være. Derfor handler det om at komme godt fra start, være opmærksom på nogle helt bestemte krav og forhold og papirer, der skal udfyldes rigtigt. Det handler også om at få projektet bemandet med de rigtige kompetencer fra starten.

Lykkes det, kan der være en stor gevinst ved det offentlige-private udviklingssamarbejde for begge parter.

Læs f.eks. om TIMESAFE, der gik fra at være en idé, som Silkeborg Kommune var meget aktiv i udviklingen af, til i dag at blive anvend af 20% af det kommunale marked og en række andre store bygningsejere.

Så kunne din virksomhed være oplagt til at indgå et udviklingssamarbejde? Så har du mulighed for at tage med til inspirationsevent den 15. november og høre mere om konkrete cases samt hvilke faldgruber, der kan være.

Vi tager altid gerne en uforpligtende snak med dig og hjælper med at specificere et eventuelt projekt og projektets omfang.

Vil du vide mere?

Morten Bierbaum

Direktør

Mail   Telefon   Web

Varighed 

Varigheden afhænger af opgaven

Tid og sted

Efter aftale – det kan foregå hos dig i din virksomhed eller i InnovationSilkeborgs lokaler.

Book et kaffemøde

Interesserede virksomheder kan henvende sig til direktør Morten Bierbaum på mb@innovationsilkeborg.dk eller 30 73 96 31 for afklarende spørgsmål eller for booking af tid til en uforpligtende dialogsamtale.

2018-10-18T14:14:46+02:00