Margrethe Børsting

Ejer af SimpleDraw, Procesleder og Grafisk Facilitator

Web

Få et stærkt visuelt værktøj med Grafisk Facilitering.

Vi forstår, lærer og husker bedre, når noget bliver tegnet. Vi kan SE det for os. Som underviser, procesfacilitator og leder har jeg erfaret,hvor vigtigt det er at skabe fælles billeder i dialogen. Fælles billeder af stoffet, situationen eller noget helt tredje. Når billedet skabes i dialogen, og ikke på forhånd ved f.eks. en powerpoint præsentation, sker det magiske – deltagerne involverer sig og fælles forståelse bliver en realitet.

Og her er den simple tegning en kæmpe hjælp. Det har jeg oplevet i utallige situationer. Blot få simple streger på papiret eller tavlen kan blive afgørende for forståelsen og læringen. Fordi vi automatisk er nysgerrige efter at se hvad der tegnes og i dialogen er med til at skabe billedet.

Derfor brænder jeg for at gøre brug af den ”levende” streg som facilitator og give værktøjet ”Grafisk Facilitering” videre til dig som underviser, konsulent, leder og andre, der ønsker at skabe fælles billeder i dialogen. Tegne? Det kan alle – også dig, som ikke har tegnet siden du var barn. For det handler om at tegne simpelt uden for mange detaljer. Simple streger, som appellerer til dine deltageres nysgerrighed, og som sammen med ord skaber fælles forståelse. Du skal blot have en god tush – så er du i gang.

Jeg er medlem af InnovationSilkeborg fordi jeg vil gerne blive klogere på nye trends og innovationspotentialer, forskellige fagområders lokale samspil og sidst men ikke mindst videndele og skabe nye relationer.