Tilbage til nyheder

Få et fagligt sommerboost med podcasts

Har du også svært ved at finde tid til at få faglige indspark i en travl hverdag? Eller måske har du, som 50 % af den danske befolkning, ferie lige nu?

Podcasts er den perfekte følgesvend, hvis du skal på stranden og for en stund ønsker at skifte playlisten ud med et fagligt indspark. Men hvorfor ikke også sætte en podcast på mens du lægger tøj sammen, slår græs eller går en tur i skoven?

Podcasts har de seneste par år vundet indpas i det danske medielandskab – og med god grund! Den direkte samtale i en podcast-udsendelse fjerner nemlig et filter. Man får historien fortalt af hovedpersonen selv, man får stemmerne direkte i ørerne, og man kan mærke, hvordan samtalen udvikler sig – og det kan noget!

Du kan ganske gratis lytte til en masse spændende, sjove og rørende podcasts og måske endda blive klogere på din ferie, eller mens du klarer de daglige pligter. Herunder har vi samlet en række podcasts om innovation, ledelse, vækst og tidens digitale agenda.

Om design, innovation og udvikling

Adfærd: Adfærd er en podcast, der handler om, hvorfor mennesker gør som de gør, og hvordan vi kan ændre dem. Her får du konkrete tips til at skabe forandringer fra Morten Münster, der er Danmarks førende ekspert på området og forfatter til bestsellerbogen ’Jytte fra marketing er gået for i dag’. Morten har både en humoristisk og konkret tilgang til adfærdsdesign og krydrer hver episode med at ringe til en ekspert på området. Kan du ikke få nok af Morten Münster, har du mulighed for at opleve ham i levende live til vores netværksarrangement i november. Det bliver ganske enkelt forrygende!

Podcastserien er dygfrisk og tæller pt. tre episoder med prominente gæster som Martin Thorborg, Søren Bechmann og Imran Rashid, som i øvrigt holder oplæg til vores netværksarrangement i april 2019.

Zimplifi: Podcastens vært hedder Sara Schøler Lass og er ejeren bag virksomheden Zimplifi, der hjælper virksomheder med at skabe innovation, nye kundeoplevelser og nye produkter med udgangspunkt i kundebehov og brugerinvolvering. Zimplifi-podcasten har fokus på ny viden om trends og tendenser og hver episode tager udgangspunkt i et bestemt område såsom retail, digitalisering eller brandudvikling.

Sara og gæsterne deler i podcasten ud af deres viden for at inspirere iværksættere og etablerede virksomheder til at sætte skub i deres innovationsindsats. Synes du, at værten eller nogle af gæsterne i podcasten lyder bekendte? Så er du ikke helt galt på den, for Zimplifi har nemlig sin oprindelse i Silkeborg.

Om tidens digitale agenda

Elektronista: Det digitale liv er blevet danskernes hverdagsliv. Vi surfer, socialiserer og shopper på nettet. Vi fylder vores hjem med smart elektronik og hele vores liv er i højere og højere grad gennemsyret af fikse digitale tjenester og mobile apps, som kan hjælpe os med næsten alt. Elektronista er et uhøjtideligt snakkeprogram om oplevelser, underholdning og produkter, der kan sættes strøm til. I hvert program inviterer den digitale trendekspert, Christiane Vejlø, gæster i studiet til samtaler med udgangspunkt i det digitale univers, men bevæger sig også ind på emnet innovation og hvordan du får den geniale idé.

Beyond Digital: Podcasten Beyond Digital er startet af Tina Dyhr Dupont og Anders Mundelin. De stiller i fællesskab skarpt på tidens digitale agenda og ser på de mange muligheder, nye forretningsmodeller og specielle kundeoplevelser, samt stiller de kritiske spørgsmål til etik og moral i spændingsfeltet mellem teknologi og mennesker.

Om ledelse, talent og vækst

Fremtidens Ledelse To-Go: I Fremtidens Ledelse To-Go kan du høre om hvordan den moderne virksomhed ser ud, agerer og tilpasser sig, set i lyset af fremtidens ledelse, digitale trends, automatisering og nye krav fra organisationer og medarbejdere. Podcasten er til dig, som interesserer sig for ledelse, motivation, HR, organisering, innovation, strategi og i det hele taget alt, der har med moderne menneskerne i moderne organisationer at gøre.

Berlingske Business kastede sig for godt halvandet år siden over podcasts, og er på nuværende tidspunkt dem, der udgiver nogle af de mest populære erhvervs-podcasts – ja faktisk er de blandt de mest populære danske podcasts overhovedet. Vi har valgt tre af dem ud herunder:

Ane Cortzen er vært i podcasten ’Hjørnekontoret’, hvor topchefer åbner døren til en ellers lukket verden: Hvordan og hvorfor er netop de nået til tops? Hvad kræver det at træffe de svære beslutninger? Hvordan klarer man sig gennem kriser og fiaskoer? Blandt gæsterne i første sæson er Peder Tuborgh, Christian Stadil, Malou Aamund, Merete Eldrup og Morten Albæk.

Talentjagten’ er en podcastserie om dem, der kan lidt mere end de fleste, og som i en ung alder har vist vejen til succes. Her agere Ane Cortzen ligeledes podcastvært og inviterer forskellige talenter ind i studiet for at gøre os klogere på, hvad det egentlig vil sige at være et talent.

Hårnålens Værdi’ er en ganske underholdende podcastserie, der handler om evnen og viljen til at bytte sig til tops gennem mennesker, produkter og salgsteknikker – og om at vise, at den gode ide ikke behøver være banebrydende, før den kan skabe værdi. Værten, Thomas Jarolics, tager os med til blomsterhandlere og cocktailkurser i håbet om at bytte sig fra en hårnål til et Rolex-ur.

Der er ingen tvivl om, at podcasts er kommet for at blive, og åbner du op for de engelsksprogede podcasts, så vil mulighederne ingen ende tage. Du finder de nævnte podcasts på bl.a. Spreaker.comiTunes, Podtail og i din podcast-app.

Om du så er på ferie eller står og lægger tøj sammen – så rigtig god fornøjelse med lytningen!

Dato: 11-07-18