Tilbage til nyheder

Kom hurtigt fra idé til bundlinje

Laila Mariann Hansen: – Vores helt klare fokus er at uddanne deltagerne til at lede og realisere designdrevne innovationsprocesser, og så er der litteraturhenvisninger til de nysgerrige, der gerne vil fordybe sig i teorien bag.

I efteråret 2019 kan du lære at lede en innovationsproces med udgangspunkt i et fokusområde fra egen virksomhed.

Hvis ikke man tidligere har arbejdet med designtænkning i virksomheden – eller har brug for at få frisket værktøjskassen op og få sparring på et konkret udviklingsprojekt – ja, så er det oplagt at overveje, om det kunne være relevant med deltagelse i Innovator-uddannelsen i efteråret 2019.

– Fra september til december kører vi et uddannelsesforløb, der er målrettet ledere og nøglemedarbejdere i små og mellemstore virksomheder. Gennem forløbet får deltagerne konkrete værktøjer og metoder til at lede en designdrevet innovationsproces, fortæller chefkonsulent Laila Mariann Hansen fra InnovationSilkeborg.

Lær igennem praksis
Uddannelsesforløbet hedder Innovator, og Laila Mariann Hansen understreger, at forløbet primært er praksisrettet – altså ikke voldsomt teoritungt.

– Deltagerne kommer til at arbejde strategisk med innovation og får gennemgået relevant teori, men forløbet er skåret skarpt til. Vores helt klare fokus er at uddanne deltagerne til at lede og realisere designdrevne innovationsprocesser, og så er der litteraturhenvisninger til de nysgerrige, der gerne vil fordybe sig i teorien bag, siger hun.

– Deltagerne kommer til at udvikle en prototype på en strategi, en service eller et produkt, som de undervejs skal teste og til sidst skal pitche på et afslutningsevent. Igennem forløbet får de feedback fra de øvrige deltagere og fra underviseren på forløbet, fortæller Laila Mariann Hansen.

Sådan er det skruet sammen
I alt består Innovator-forløbet af syv moduler. Deltagene mødes cirka hver 14. dag igennem forløbet, der er bygget op omkring InnovationSilkeborgs innovationsmodel. Igennem forløbet kommer deltagerne til at forholde sig nysgerrigt og undersøgende – men også udfordrende – til deres udvalgte visioner og fokusområder.

ET KIG I VÆRKTØJSKASSEN

På Innovator-uddannelsesforløbet bliver deltagerne blandt andet introduceret til konkrete værktøjer som Business Model Canvas, Value Proposition Canvas, værktøjer til problemidentifikation, idégenerering og idéudvikling, kvalitative interviewmetoder, observationsmetoder, personas, drømmerejsen, kunde,- bruger,- eller servicerejsen og eksperimenttavlen.

INNOVATIONSILKEBORGS INNOVATIONSMODEL

Hvis du vil vide mere om Innovator-forløbet, er du velkommen til at kontakte Laila Mariann Hansen, chefkonsulent, InnovationSilkeborg.

Artiklen er bragt i magasinet KNOW NOW

Dato: 21-02-19