Kursus i adfærdsdesign

I 2019 afholdte vi dette kursus for helt udsolgte huse. Nu gentager vi succesen og du har mulighed for at deltage.

De mange virksomheder, der deltog, var dybt begejstrede for de mange konkrete metoder og svar de fik på deres adfærdsmæssige udfordringer.

Derfor gentager vi successen i 2020 og får Danmarks førende underviser i adfærdsdesign Sille Krukow til Silkeborg for at give dig ideer til hvordan du kan skabe adfærdsmæssige ændringer hos dine medarbejdere og kunder.

Virksomheder som Google, Amazon og Novo Nordisk bruger adfærdsdesign til at skabe innovation, forbedre arbejdsmiljøet og sælge flere produkter – mange flere. Tag med på denne workshop, der faciliteres af Krukow – et af danmarks førende bureauer på området – og kickstart dit arbejde med adfærdsdesign allerede her! 

Hvorfor bruge adfærdsdesign som innovationsværktøj?
Innovation handler om at udvikle og implementere noget helt eller delvist nyt, der skaber værdi. Innovation er typisk resultatet af et initiativ, der har til formål at forbedre f.eks. processer, produkter, services, salg og markedsføring eller organisering.

En stor del af innovationsprocessen handler om at ændre adfærd hos slutbrugeren. For at ændre adfærd er det væsentligt at forstå, hvad der driver den nuværende adfærd, og hvilke løsninger man kan bruge til effektivt at ændre den. Netop her kan adfærdsdesign og nudging anvendes til at gå fra idé til at skabe værdi.

Mennesker i den virkelige verden opfører sig sjældent som de mennesker, vi bygger strategier til.
De gør ikke, som vi har planlagt, de skal gøre. Faktisk modarbejder vi menneskets biologi og psykologi, når vi insisterer på, at gode argumenter, klassisk change management, pjecer, kampagner og fællesmøder er vejen frem og rykker noget. For det gør det ikke længere. Vi er kommet langt med disse discipliner. Men de får os ikke til næste plateau. Det er lige præcis den erkendelse, mange virksomheder er kommet til. Og muligheden for at gøre noget ved det hedder adfærdsdesign.

Lær at designe den adfærd, du ønsker, dine brugere skal have
Adfærdsdesign handler om at bruge viden om psykologi og sociologi til at skabe anderledes forudsætninger for at træffe den ønskede beslutning – man designer altså den adfærd, man gerne vil se.

Adfærdsdesign tager nemlig afsæt i en forståelse af, at 90% af vores daglige beslutninger foretages på baggrund af ubevidste processer. Processer, der i modsætning til hvad vi tror, afgøres af formgivningen på vores omgivelser og systemer i de øjeblikke, hvor beslutningerne træffes. Så hvis vi oplever uhensigtsmæssig adfærd i forbindelse med introduktion af nye rutiner, produkter osv. er det omgivelserne, der skal optimeres til at gøre de rette beslutninger til de lette beslutninger.

Frem for at informere går man langt mere konkret til værks og designer arkitekturen omkring den enkelte handling. Og det er netop dét, Google, Amazon og Novo Nordisk er lykkedes med.

Hvad kan du forvente på workshoppen?

  • En grundlæggende introduktion til adfærdsdesign, adfærdsprincipper, indsigter og metoder til udvikling
  • Gennemgang af praktiske caseeksempler, hvor adfærdsdesign er anvendt som værktøj i innovationsprocesser og har skabt værdi
  • Facilitering af fokusering af udfordringer, adfærdskortlægning, identificering af barrierer og udpegning af adfærdsprincipper til udvikling af løsninger

I løbet af 1 1/2 dag introduceres du til viden, metoder og cases, hvor adfærdsdesign og nudge har skabt værdi. Du får kendskab til praktiske skridt-for-skridt metoder indenfor kommunikation og design thinking til at omsætte psykologiske principper til gode, intuitive og skalerbare løsninger. Igennem praktiske øvelser afprøver du metoderne i praksis ved at arbejde med en case/udfordring fra din egen virksomhed.

 Der er begrænset pladser og tilmeldingen er bindende.

Sille Krukow beskæftiger sig med adfærdsvidenskab og udvikling af designløsninger både internt i organisationer og eksternt ud mod kunder og brugere. Krukow har arbejdet med kunder såsom Heineken, Velux, Topdanmark. Derudover har Sille Krukow, CEO i Krukow, medvirket i bl.a Vanens Magt på DR sammen med livsstilseksperten Anne Glad.

Varighed 

Det er et halvanden dags kursus og afholdes på følgende datoer.

Mandag den 24 august  kl. 10.00 – 16.00

Tirsdag den 25. august kl. 09.00 – 13.30

Sted: Lokale A, Silkeborg Medborgerhus , Bindslevs Pl. 5, 8600 Silkeborg

Forplejning er inc.

Der er et begrænset antal pladser til kurset og tilmelding er derfor bindende.

Tilmelding

Tilmelding sker til Morten Bierbaum på mb@innovationsilkeborg.dk og er bindende.

For mere information, kan Morten Bierbaum kontaktes på enten mb@innovationsilkeborg.dk eller på tlf.nr  30739631

Hvad koster det?

Pris for ikke-medlemmer af InnovationSilkeborg 11.500,-, for en deltager. Men overvej om du ikke i stedet skulle blive medlem af InnovationSilkeborg.

Premiummedlemmer har nemlig gratis adgang for én person,

Plusmedlemmers første kursusdeltager, koster blot 5000 kr.

Basismedlemmers første deltager, blot 9000,-kr.

Alle efterfølgende, uanset om du er basis, plus eller premiummedlem koster blot 995,-

Det får du med hjem

Grundlæggende forståelse for adfærdsdesign og metoden som innovationsværktøj

Praktisk forståelse af metoder, kortlægning af adfærd/brugerrejser, udvikling af nudgeløsninger og test af løsningerne i miljøet.

Erfaring i at afprøve metoden bag nudge- og adfærdsforandringer så du kan omsætte nudgeteori til udvikling og forandring i praksis.

Specifikke indsigter og øget forståelse for udfordringer i din egen organisation, hvor nudgeløsninger kan være med til at skabe målbare forandringer.