Tilbage til nyheder

Nyt workshopforløb om adfærdsdesign til marts

Underviseren på det nye workshopforløb ”Adfærdsdesign – dit nye innovationsværktøj” er adfærdsdesigner Anette Hedegaard, der bl.a. er specialiseret i at facilitere innovationsprocesser ved kortlægge og optimere måden vi træffer vores valg på. 

Nyt workshopforløb skal hjælpe virksomheder i Silkeborg-området til at stille skarpt på, hvordan de kan arbejde med adfærdsændringer som en del af deres innovationsproces.

InnovationSilkeborg introducerer nu et nyt workshopforløb, der skal klæde alle deltagende virksomheder på til at stille skarpt på den del af innovationsprocessen, der handler om at ændre adfærd hos brugeren.

”For at ændre adfærd er det væsentligt at forstå, hvad der driver brugernes nuværende adfærd, og hvilke løsninger man kan bruge til effektivt at ændre den. Netop her kan adfærdsdesign og nudging anvendes til at gå fra idé til at skabe værdi,” lyder det fra direktør Morten Bierbaum.

Lær at designe den adfærd, du ønsker, dine brugere skal have
Adfærdsdesign handler om at bruge viden om psykologi og sociologi til at skabe anderledes forudsætninger for at træffe den ønskede beslutning – man designer altså den adfærd, man gerne vil se.

Adfærdsdesign tager afsæt i en forståelse af, at 90% af vores daglige beslutninger foretages på baggrund af ubevidste processer. Processer, der i modsætning til hvad vi tror, afgøres af formgivningen på vores omgivelser og systemer i de øjeblikke, hvor beslutningerne træffes. Så hvis vi oplever uhensigtsmæssig adfærd i forbindelse med introduktion af nye rutiner, produkter osv. er det omgivelserne, der skal optimeres til at gøre de rette beslutninger til de lette beslutninger.

“Adfærdsdesign og de tilhørende værktøjer kan anvendes i alle typer af virksomheder, for alt lige fra infrastruktur, institutioner, arbejdspladser, supermarkeder til hjemmesider, procedurer, services og produkter er designet og det betyder, at de ofte kan justeres og optimeres. Præcis dét sætter vi fokus på sammen med Krukow på dette workshopforløb, hvor deltagerne kommer til at arbejde med deres egen case”, understreger direktør Morten Bierbaum fra InnovationSilkeborg.

Workshoppen er af halvanden dags varighed og afholdes 19. og 20. marts 2019. Du kan læse mere om workshopforløbet og tilmelde dig her.

Dato: 28-12-18